Punerea in functiune sau autorizarea centralelor termice se executa numai de I.S.C.I.R. sau, dupa caz, de personalul de specialitate autorizat si imputernicit de I.S.C.I.R.

Reparatiile se executa doar de personalul de specialitate autorizat si imputernicit de I.S.C.I.R.

ISCIR = Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat.

Cum Aleg O Centrala Termica ?

Centrala termica cea mai putin potenta care se vinde pe piata acopera necesarul unei case de 200-250 metri patrati chiar daca majoritatea caselor nu trec de 100 de metri patrati. Diferenta mare este data de considerente legate de prepararea apei calde.

View

Punerea in functiune

Punerea in functiune este importanta pentru reglarea puterii pentru ca centrala sa lucreze economicos dar mai ales sa aiba o functionare corecta

View

Putere Centrala Termica

In cazul in care aveti o casa cu o suprafata incalzita mai mare de 200 de metri patrati e bine sa va sfatuiti cu un specialist pentru a achizitiona o centrala cu o putere suficienta. Tineti cont ca o centrala pentru a avea un randament bun e bine sa fie mai potenta cu 25%-30% decat necesarul casei.

View

Reglare Centrala Termica

Daca ati ales bine o centrala termica, reglarea puterii este absolut necesara pentru a nu consuma mai mult decat este necesar. Solicitati specialistului la prima interventie la centrala sa verifice daca acest reglaj este facut.

View

Reglare Calorifere Instalatie

Daca aveti o instalatie de incalzire clasica, cu incalzire pe baza de calorifere trebuie sa stiti ca instalatia in sine trebuie reglata pentru a avea aceeasi temperatura in toata casa.

View

Centrala Termica Economica

Asa confortul va fi maxim. Dar mai ales centrala va functiona in parametri iar factura de combustibil va fi mai mica cu 10%-35% in functie de marimea instalatiei sau traseul si diametrele tuburilor.

View

Reglaj Calorifere

Responsabil cu reglarea instalatiei este robinetul de pe returul caloriferelor. Invariabil partea reglabila este acoperita cu un capacel ce se poate scoate prin defiletare lasand acces la partea reglabila.

View

Reglare Instalatie In Pardoseala

Daca aveti o instalatie de incalzire in pardoseala acest reglaj se face din registrul de distributie al tuburilor.

View

Reglare Centrala Termica

Reglajul termostatelor la centrala termica se face de obicei urmand specificatiile fabricantului insa niciodata nu e bine sa le reglam la maxim.

View

Temperatura Centrala

De obicei fabricantii au puncte calculate pentru confort maxim. Iar daca urmariti functionarea economicoasa termostatul de apa calda nu trebuie sa depaseasca 45ºC (mai ales ca asa evitam depunerile de calcar) iar cel de incalzire trebuie sa respecte cam 66%-75% din puterea reglata a centralei.

View

Conectare Centrala Termica

Una din deficientele intalnite este conectarea centralelor la prize fara impamantare. Neconectarea la impamantare poate duce la accidente nedorite si la avarierea componentelor mai ales la placa electronica din centrala termica.

View

Termostat Centrala Termica

Montati termostate de ambianta! Un termostat de ambianta reduce consumul de combustibil si pe cel de energie electrica cu cateva zeci de procente.

View

Montaj Termostat De Ambient

Temperatura la termostatul de ambianta spun specialistii este bine sa fie intre 18ºC si 21ºC. Dupa ce temperatura din casa trece de 21ºC consumul de gaz creste mult mai mult decat in intervalul 18ºC-21ºC.

View

Montaj Filtre Centrala Termica

Montati filtre inainte de intrarea in centrala termica, pe tevile de apa rece si pe cele de retur. Evitati asa depunerile de calcar si blocarea pieselor centralei cu corpuri straine.

View

Tipuri De Filtre

Daca v-ati decis pentru un filtru chimic trebuie sa stiti ca apa calda nu va mai fi potabila iar dupa baie e posibil sa apara iritatii ale pielii. Filtrele magnetice au actiune limitata in timp dupa ce apa a trecut de filtru(deci trebuie montat cat mai aproape de centrala) iar cele mecanice sau bobinate nu actioneaza asupra calcarului.

View

Aerisire Calorifere

Aerisiti caloriferele in fiecare toamna inainte de a porni incalzirea si de fiecare data cand este nevoie, pentru o functionare buna a instalatiei. Daca nu stiti cand este necesara aerisirea, trebuie sa observati din cand in cand caloriferele, iar daca fac zgomot sau nu se incalzesc pe toata suprafata atunci este necesara aceasta operatie.

View

Firma Autorizata

Apelati doar la tehnicieni autorizati si nu lasati centrala sa functioneze cu piese avariate. Incercati sa retineti cat mai multe detalii din momentul defectarii centralei pentru a detecta ulterior eventuale defecte ascunse.

View

Reparatii Centrale Termice

Apelati la firma noastra de service atunci cand observati o functionare diferita de cea normala a centralei, daca apar zgomote, sau daca apar avarii pe panoul de comanda. O defectiune reparata la timp va scuteste de avarii mai grave cauzate de o functionare defectuoasa la centrala termica.

View

Telefon Urgente Centrale Termice

Telefonul de contact pentru urgente este 0754.28.22.39

View